Máglyarakás házi recept szerint
A máglyarakásnál olcsóbb és egyszerűbb édességet nem nagyon készíthetsz. Ráadásul finom is.
Ez az igazi hazai desszert soha nem megy ki a divatból. Arra is tökéletes, hogy a többnapos kifliket, zsemléket vagy a kalácsot újrahasznosítsd. Ha van otthon diód, azzal is megszórhatod. Kautz József máglyarakása igazán kiadós.
Máglyarakás
Hozzávalók 12 szelethez
- 1 kg alma
- 30 dkg baracklekvár
- 25 dkg porcukor
- 12 db zsemle
- 1 l tej
- 6 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szikkadt zsemléket vágd egy centis szeletekre. Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeld le, és a vajon cukorral, fahéjjal ízesítve párold meg. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd a hűtőbe, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel, és öntsd a szikkadt zsemlékre. Hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojások sárgáját. A zsemlés massza felét terítsd a tepsibe, oszd el rajta a párolt almát, majd a maradék zsemlével takard le.
A tetejét kend meg baracklekvárral, tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Közben a tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral és két evőkanál lekvárral. Ha megsül, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend rá a habot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percig süsd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció