Máglyarakás házi recept szerint

Ne dobd ki a száraz zsemlét!

A máglyarakásnál olcsóbb és egyszerűbb édességet nem nagyon készíthetsz. Ráadásul finom is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az igazi hazai desszert soha nem megy ki a divatból. Arra is tökéletes, hogy a többnapos kifliket, zsemléket vagy a kalácsot újrahasznosítsd. Ha van otthon diód, azzal is megszórhatod. Kautz József máglyarakása igazán kiadós.

Máglyarakás

Hozzávalók 12 szelethez

  • 1 kg alma
  • 30 dkg baracklekvár
  • 25 dkg porcukor
  • 12 db zsemle
  • 1 l tej
  • 6 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd egy centis szeletekre. Az almákat nagy lyukú reszelőn reszeld le, és a vajon cukorral, fahéjjal ízesítve párold meg. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét tedd a hűtőbe, a sárgáját pedig a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A tejet forrald fel, és öntsd a szikkadt zsemlékre. Hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd hozzá a tojások sárgáját. A zsemlés massza felét terítsd a tepsibe, oszd el rajta a párolt almát, majd a maradék zsemlével takard le.

A tetejét kend meg baracklekvárral, tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Közben a tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral és két evőkanál lekvárral. Ha megsül, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend rá a habot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percig süsd.

15860441 faa0157c37e84ffc424d5ccf3b3777fe wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük