Madártej karamellel
Nyári finomság
Valódi felfrissülést hoz a nagy melegben. Sokan félnek hozzáfogni az elkészítéséhez, pedig igazán egyszerű nyalánkság.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Örvendeztesd meg magadat és családtagjaidat egy hagyományosan madártejjel, amire a karamell teszi fel a koronát. Kard Éva receptje.

Madártej karamellel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 l tej
  • 8 tojás
  • 10 dkg mazsola
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • méz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsd fel forráspontig a vaníliás cukorral. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd egy kanállal tégy kisebb halmokat a forró tejbe. Ezután mérsékeld a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzd keményre a habot. Közben egyszer fordítsd át a halmocskákat. A megfőtt habot szedd ki óvatosan egy szűrőkanállal, és alaposan csepegtesd le.

A tojások sárgáját a mézzel, a vaníliaaromával, egy kevés tejjel és a pudingporral keverd simára. Rakd a forró tejbe a mazsolát, majd állandó keverés mellett csorgasd bele a tojásos keveréket. Főzd pár percig, hogy kissé besűrűsödjön. Szedd ki egy tálba az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsd rá a készre főzött szószt. A kristálycukrot tedd egy edénybe, melegítsd kis lángon a cukrot, közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen. Ha már barna, és folyékony az állaga, nagyon-nagyon óvatosan önts rá egy kevés vizet, várd meg, amíg felolvad, majd ismételd meg a műveletet., így kapod meg a karamellszószt.

Tálalás előtt a madártejet szedd kelyhekbe vagy kisebb tálkákba, és csorgasd rá a karamellt.

Ezt is szeretjük