Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni
Ha a maceszgombócot jól készíted el, könnyű lesz, és remegős.
A legegyszerűbb levest is feldobhatod maceszgombóccal. A macesz vagy pászka élesztő nélkül készült kenyérféle, száraz tésztája ropogós. Nagyobb élelmiszerüzletekben könnyen beszerezheted. Ha nagyobb adagot készítesz, akár le is fagyaszthatod.
Maceszgombóc recept
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg macesz vagy pászka
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- bors
- gyömbér reszelt
- só
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A macesz egyik felét morzsold el, a másikat áztasd be. A vajat és a tojássárgáját keverd habosra, és add hozzá a kicsavart maceszt, a felaprított petrezselymet és a gyömbért. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd bele a maceszmorzsát.
Végül nedves kézzel formázz gombócokat. Rakd a fagyasztóba legalább egy órára. Rakd forrásban lévő levesbe, majd főzd körülbelül 15-20 percig. Vágj félbe egyet, ha a belseje homogén, biztosan elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció