Így készül a tökéletes maceszgombóc: neked sem fog nehézséget okozni

Ha a maceszgombócot jól készíted el, könnyű lesz, és remegős.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legegyszerűbb levest is feldobhatod maceszgombóccal. A macesz vagy pászka élesztő nélkül készült kenyérféle, száraz tésztája ropogós. Nagyobb élelmiszerüzletekben könnyen beszerezheted. Ha nagyobb adagot készítesz, akár le is fagyaszthatod.

maceszgomboc-recept

Maceszgombóc recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg macesz vagy pászka
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • bors
  • gyömbér reszelt
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A macesz egyik felét morzsold el, a másikat áztasd be. A vajat és a tojássárgáját keverd habosra, és add hozzá a kicsavart maceszt, a felaprított petrezselymet és a gyömbért. Ízlés szerint sózd, borsozd. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd bele a maceszmorzsát.
 

Végül nedves kézzel formázz gombócokat. Rakd a fagyasztóba legalább egy órára. Rakd forrásban lévő levesbe, majd főzd körülbelül 15-20 percig. Vágj félbe egyet, ha a belseje homogén, biztosan elkészült.

maceszgomboc

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük