Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
Ha betartasz néhány fontos szabályt, a te macaronod is tökéletes lesz.

Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, aprócska sütiszendvicsekért annyira rajong a világ, hogy március 20-án világszerte megünneplik. Magyarországon 2012 óta rendeznek Macaron Napot, ide kattintva tudhatsz meg sok mindent az idei eseményről. A finom és mutatós, francia édességgel bátran kísérletezhetsz otthon. Fontos, hogy a hozzávalókat pontosan mérd ki, és ne süsd nagy lángon, inkább csak szárítsd.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg porcukor
  • 11 dkg darált mandula
  • 9 dkg tojásfehérje
  • 2.5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • ételfesték

Krémhez

  • 15 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Minden alapanyagot mérj ki előre. A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Ez fontos, hisz a süti sikere nagyrészt a hab szilárdságán múlik. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem moccan benne. Ezután óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Tetszés szerint színezd pár csepp ételfestékkel. Már egy-két csepptől is intenzív lesz a sütid.
 

Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat. De használhatsz szilikon macaronlapot is. Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Közben légy résen, hátha hamarabb elkészül. A lényeg, hogy tűpróba során szilárd legyen a közepe is. A kész macaronokat vedd ki a tepsiből, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a csokikrémet. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki. A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.

Blog.hu ajánló