Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
Ha betartasz néhány fontos szabályt, a te macaronod is tökéletes lesz.

Így lesz tökéletes a csokis krémmel töltött macaron - Bevált recept a Macaron Napra
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Frissítő arc- és testpermet házilag - Előzd meg a ráncosodást! »

3 nő, akitől sokat tanulhatsz a szépségápolásról - Kövesd be őket az Instán! »

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A színes, aprócska sütiszendvicsekért annyira rajong a világ, hogy március 20-án világszerte megünneplik. Magyarországon 2012 óta rendeznek Macaron Napot, ide kattintva tudhatsz meg sok mindent az idei eseményről. A finom és mutatós, francia édességgel bátran kísérletezhetsz otthon. Fontos, hogy a hozzávalókat pontosan mérd ki, és ne süsd nagy lángon, inkább csak szárítsd.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg porcukor
  • 11 dkg darált mandula
  • 9 dkg tojásfehérje
  • 2.5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • ételfesték

Krémhez

  • 15 dkg étcsoki
  • 1 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Minden alapanyagot mérj ki előre. A tojásfehérjét verd nagyon kemény habbá. Ez fontos, hisz a süti sikere nagyrészt a hab szilárdságán múlik. Amikor már elég kemény, add hozzá a kristálycukrot, és verd tovább. Akkor jó, ha felfordítod a tálat, és a hab meg sem moccan benne. Ezután óvatosan add hozzá a porcukorral és sóval elkevert mandulát. Tetszés szerint színezd pár csepp ételfestékkel. Már egy-két csepptől is intenzív lesz a sütid.
 

Tedd a masszát nyomózsákba, és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomj kisebb korongokat. De használhatsz szilikon macaronlapot is. Hagyd 30 percig száradni, majd előmelegített sütőben, 140 fokon süsd 12-15 percig. Közben légy résen, hátha hamarabb elkészül. A lényeg, hogy tűpróba során szilárd legyen a közepe is. A kész macaronokat vedd ki a tepsiből, és hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a csokikrémet. Az étcsokit a tejszínnel és a vajjal melegítsd össze, majd hűtsd ki. A szilárd krémmel kenj meg két korongot, és ragaszd össze.

Ezt is szeretjük