Lusta asszony rétese túrós töltelékkel: így alig van munka a tésztával

A lusta asszony rétese onnan kapta a nevét, hogy a tésztájával gyakorlatilag semmi munka nincs.

Lusta asszony rétese
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lusta asszony rétese, amilyen egyszerű, annyira finom, ráadásul az illata már sütés közben elvarázsol. A tésztához való száraz és nedves alapanyagokat össze sem kell keverni, csak egymásra kanalazni, így a nevéhez hűen valóban megúszós lesz az egész sütemény.

Lusta asszony rétese

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral és a porcukorral. Egy tepsi alján oszd el a vaj felét, ezen egyengesd el a lisztes keverék felét. Morzsold a túrót a tetejére, reszeld rá a citromhéjat, ezen oszd el a lisztes keverék másik felét. A tojást keverd ki a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, ezzel öntsd le a süti tetejét, és villával kicsit lazítsd meg, hogy az édes folyadék mindenhol jól átjárja. A tetejére morzsold rá a maradék vajat. Told nem túl meleg, 150 fokos sütőbe 50 percre, amíg szép színt kap. Jól megy hozzá a lekvár, a gyümölcsök, de önmagában is fantasztikusan finom.

Pihe-puha epres piskóta: a habkönnyű tésztába túró is kerül

Az illatos piros eperszemekből elképesztően finom sütemények készülhetnek, melyekből biztos a repeta, ez a finomság is ilyen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük