Varázslatos lúdlábtorta habkönnyű krémmel töltve

A piskóta szép magasra feljön

Mi más lehetne a Márton-napi desszert, mint a mesés lúdlábtorta?

Varázslatos lúdlábtorta habkönnyű krémmel töltve
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak cukrászdában egyél lúdlábtortát! A kakaós piskótát lágy párizsi krémmel otthon sem nagy kihívás elkészíteni. Érdemes a krémet a sütés előtti napon összedobni, mert legalább hat órán át pihentetni kell.

Lúdlábtorta

Hozzávalók 16 szelethez

Tészta

  • 9 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Teteje

  • 30 dkg meggybefőtt
  • 2 tábla étcsoki
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Közben több részletben adagold hozzá a cukrot. Tedd hozzá a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, és ezekkel is alaposan dolgozd el. Szitáld össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverd a masszába. Dolgozd csomómentesre, és öntsd sütőpapírral bélelt formába. Kicsit ütögesd meg az alját, hogy egyenletesen elterüljön. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 25 perc alatt. Ha elválik az edény falától, biztosan elkészült. Várj, amíg kihűl, majd vágd három részre.

A krémhez a tejszínt tedd fel melegedni, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a vaj felét. Akkor jó, ha minden elolvad. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne forrjon. Rakd a sűrű, selymes krémet a hűtőbe, és pihentesd legalább hat órán át. A torta összeállítása előtt a maradék vajjal habosítsd gépi habverő segítségével, majd végy ki három kanál krémet a díszítéshez.

Az alsó piskótakorongra kend a csokis massza harmadát, és nyomkodj bele meggyszemeket. A második lappal is hasonlóan járj el, majd a maradék krémet egyengesd az utolsó piskótára. A mázhoz a csokit tördeld össze, és az olajjal vízgőz felett olvaszd fel. Kend gyorsan a torta tetejére, és hagyd megdermedni. Tálalás előtt a maradék krémet tedd habzsákba, és díszítsd vele a sütit, majd rakd rá a meggyszemeket!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük