Varázslatos lúdlábtorta habkönnyű krémmel töltve
A piskóta szép magasra feljön
Mi más lehetne a Márton-napi desszert, mint a mesés lúdlábtorta?

Varázslatos lúdlábtorta habkönnyű krémmel töltve
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nőies lesz, és nem szélesít a bőrnadrág, ha így viseled: nem kell nádszálvékonynak lenni hozzá »

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

Brigitte Bardot ezzel a frizurával őrjítette meg a férfiakat: így készítsd el egyszerűen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak cukrászdában egyél lúdlábtortát! A kakaós piskótát lágy párizsi krémmel otthon sem nagy kihívás elkészíteni. Érdemes a krémet a sütés előtti napon összedobni, mert legalább hat órán át pihentetni kell.

Lúdlábtorta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tészta

  • 9 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Teteje

  • 30 dkg meggybefőtt
  • 2 tábla étcsoki
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Közben több részletben adagold hozzá a cukrot. Tedd hozzá a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, és ezekkel is alaposan dolgozd el. Szitáld össze a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd keverd a masszába. Dolgozd csomómentesre, és öntsd sütőpapírral bélelt formába. Kicsit ütögesd meg az alját, hogy egyenletesen elterüljön. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 25 perc alatt. Ha elválik az edény falától, biztosan elkészült. Várj, amíg kihűl, majd vágd három részre.

A krémhez a tejszínt tedd fel melegedni, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót és a vaj felét. Akkor jó, ha minden elolvad. Arra ügyelj, hogy semmiképpen ne forrjon. Rakd a sűrű, selymes krémet a hűtőbe, és pihentesd legalább hat órán át. A torta összeállítása előtt a maradék vajjal habosítsd gépi habverő segítségével, majd végy ki három kanál krémet a díszítéshez.

Az alsó piskótakorongra kend a csokis massza harmadát, és nyomkodj bele meggyszemeket. A második lappal is hasonlóan járj el, majd a maradék krémet egyengesd az utolsó piskótára. A mázhoz a csokit tördeld össze, és az olajjal vízgőz felett olvaszd fel. Kend gyorsan a torta tetejére, és hagyd megdermedni. Tálalás előtt a maradék krémet tedd habzsákba, és díszítsd vele a sütit, majd rakd rá a meggyszemeket!

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük