A klasszikus lúdlábtorta receptje

Habkönnyű krémmel töltve

A lágy állagú, csupa csokis lúdlábtortát a tejszín és meggy teszi még csábítóbbá.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lúdláb torta a hétköznapi pillanatokat is ünnepivé varázsolja. A lúdlábtorta igazi kényeztető édesség. Lehet egy közös ebéd méltó befejezése, de különleges alkalmakra is bátran megsütheted.

Lúdlábtorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet

Krémhez

  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg étcsoki
  • 4 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 üveg meggy
  • 20 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. Adagold hozzá a cukrot, majd a tojássárgákat. Az átszitált lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral, és forgasd óvatosan a masszába. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd egyengesd el. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süsd meg. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes konyhai eszközt a tésztába, és ha üresen húzod ki, a torta elkészült.

A krémhez öntsd egy lábasba a tejszínt, add hozzá az apróra vágott csokit, a cukrot, a vaníliás cukrot, és állandóan kevergetve olvassz össze mindent vízgőz felett. Hűtsd ki, majd habosítsd gépi habverővel. A krém felét kend a piskótára, majd egy sor meggy következik, utána pedig a maradék krém. Rakd a tortát legalább hat órára a hűtőbe.

Dermesztés után vízgőz felett olvaszd fel a feldarabolt étcsokit, keverd el az olajjal, öntsd a torta tetejére, és egy széles késsel kend el, hogy a csokimáz egyenletes legyen. Hagyd még fél órát pihenni, majd díszítsd meggyel, tálalás előtt közvetlenül pedig tejszínhabbal is.

15880505 f4dde773f7f2a2c5f4f3737953fa210e wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük