Lisztmentes diós süti: könnyen elkészíthető, és bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ha hadilábon állsz a liszttel, akkor sem kell lemondanod a finomságokról: ezt a mennyei diós sütit pont neked találták ki.

dios-suti-liszt-nelkul
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vitathatatlanul a dió az őszi évszak egyik kedvenc alapanyaga. Amellett, hogy nagyon egészséges, isteni süteményeket is varázsolhatsz belőle. Bolondítsd meg még egy kicsit csokival is! Ha nincs sok időd a sütögetésre, akkor felesleges a mérleggel bajlódnod, ehhez a recepthez bőven elég egy bögre. Csak összekevered a hozzávalókat, és a sütő elvégzi a többi munkát. A bónusz pedig az, hogy akkor is nyugodtan eheted, ha gluténmentes diétán vagy. 

Lisztmentes diós süti

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre darált dió
  • 0.75 bögre tej
  • 0.5 bögre kristálycukor
  • 0.5 bögre csoki
  • 0.25 bögre olaj
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. A sárgájához add hozzá a vaníliás cukrot és a cukor felét, majd jó alaposan keverd ki. Öntsd hozzá a tejet és az olajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral. Keverd össze a sütőport, az aprított csokit és a darált diót, szórd meg a fahéjjal, majd a tojáshabbal felváltva dolgozd bele az olajos, tejes masszába.

 

Vajazz ki egy tepsit, szórd meg liszttel, egyengesd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, ellenőrzésképp végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a süteménybe. Ha tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Ha ragacsos lesz a tésztától, akkor még sülnie kell egy kicsit.
A dió a kuglófot is feldobja. Ezt a tésztát sem kell dagasztani, elég mindent összekeverni.

Szűrővizsgálat otthon

Önellenőrzésre szolgáló gyorstesztünk a gluténérzékenységgel összefüggő szöveti transzglutamináz ellenes IgA antitestek kimutatására alkalmas. Egy csepp véredből 97%-os bizonyossággal meg tudja állapítani, hogy a tüneteidet cölikália okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük