Lisztmentes diós süti: könnyen elkészíthető, és bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Ha hadilábon állsz a liszttel, akkor sem kell lemondanod a finomságokról: ezt a mennyei diós sütit pont neked találták ki.
Vitathatatlanul a dió az őszi évszak egyik kedvenc alapanyaga. Amellett, hogy nagyon egészséges, isteni süteményeket is varázsolhatsz belőle. Bolondítsd meg még egy kicsit csokival is! Ha nincs sok időd a sütögetésre, akkor felesleges a mérleggel bajlódnod, ehhez a recepthez bőven elég egy bögre. Csak összekevered a hozzávalókat, és a sütő elvégzi a többi munkát. A bónusz pedig az, hogy akkor is nyugodtan eheted, ha gluténmentes diétán vagy.
Lisztmentes diós süti
Hozzávalók
- 1.5 bögre darált dió
- 0.75 bögre tej
- 0.5 bögre kristálycukor
- 0.5 bögre csoki
- 0.25 bögre olaj
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. A sárgájához add hozzá a vaníliás cukrot és a cukor felét, majd jó alaposan keverd ki. Öntsd hozzá a tejet és az olajat. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék cukorral. Keverd össze a sütőport, az aprított csokit és a darált diót, szórd meg a fahéjjal, majd a tojáshabbal felváltva dolgozd bele az olajos, tejes masszába.
Vajazz ki egy tepsit, szórd meg liszttel, egyengesd bele a tésztát, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd, ellenőrzésképp végezz tűpróbát: szúrj egy tűt a süteménybe. Ha tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Ha ragacsos lesz a tésztától, akkor még sülnie kell egy kicsit.
A dió a kuglófot is feldobja. Ezt a tésztát sem kell dagasztani, elég mindent összekeverni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció