Lisztmentes, diós kuglóf: nem kell hozzá ünnep, hogy elkészítsd
Ha száműzted a lisztet az étrendedből, ezt a gyors, kevert kuglófot akkor is megeheted.

- A természet ihletet ad (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Dobd fel a hétköznapokat puha, omlós, diós kuglóffal! A sütit majszolgatva jobban esik a kedvenc forró italod, de a vendégeidet is lenyűgözheted vele. A formát nem szükséges vajazni sem, nem fog leragadni. Ebből az adagból egy formára elegendő tészta készül. Bátran készíts hozzá öntetet is!
Lisztmentes, diós kuglóf
Hozzávalók
- 20 dkg dió
- 12 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1.5 dl olaj
- 1.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. A sárgákat keverd fehéredésig a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Vegyítsd a sütőport, a fahéjat és a darált diót, majd a habbal felváltva forgasd a masszába.
Egyengesd a tésztát szilikonos kuglófformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából, és porcukorral meghintve kínáld.
Kakaósan is érdemes megkóstolnod a kuglófot! Ezzel a recepttel sem fogsz mellé!
Még több recept