Lisztmentes, diós kuglóf: nem kell hozzá ünnep, hogy elkészítsd

Ha száműzted a lisztet az étrendedből, ezt a gyors, kevert kuglófot akkor is megeheted.

Lisztmentes, diós kuglóf
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dobd fel a hétköznapokat puha, omlós, diós kuglóffal! A sütit majszolgatva jobban esik a kedvenc forró italod, de a vendégeidet is lenyűgözheted vele. A formát nem szükséges vajazni sem, nem fog leragadni. Ebből az adagból egy formára elegendő tészta készül. Bátran készíts hozzá öntetet is!

Lisztmentes, diós kuglóf

Hozzávalók

  • 20 dkg dió
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1.5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjét verd kemény habbá a cukorral. A sárgákat keverd fehéredésig a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Vegyítsd a sütőport, a fahéjat és a darált diót, majd a habbal felváltva forgasd a masszába.


Egyengesd a tésztát szilikonos kuglófformába, és előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Hagyd hűlni, majd borítsd ki a formából, és porcukorral meghintve kínáld. 

Kakaósan is érdemes megkóstolnod a kuglófot! Ezzel a recepttel sem fogsz mellé!

Olvastad már?

Ezt is szeretjük