Lisztmentes csokis piskóta - Fantasztikusan puha, és az íze is csodás
Liszt nélkül is készíthetsz csokis piskótát, és csak kicsit kell változtatni a megszokott recepten.
Akkor sem kell lemondanod a mennyei sütikről, ha a gluténmentes életmód követője vagy, esetleg szeretnél rá áttérni. Ez a lisztmentes csokis piskóta legalább olyan finom lesz, mint a hagyományos. Sőt, a tésztájába még darált dió is kerül. Önmagában, öntetekkel és magvakkal is kiváló.
Lisztmentes csokis piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg étcsoki
- 10 dkg cukor
- 6 db tojás
- 6 evőkanál vaj
- 4 evőkanál darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A darabokra tördelt étcsoki felét rakd egy tűzálló edénybe, add hozzá a felkockázott vajat, és gőz felett olvaszd össze. Várd meg, míg hűl pár percig. Addig a tojássárgákat keverd habosra a cukorral és a vajjal. Öntsd hozzá az olvasztott csokit, majd forgasd hozzá a darált dió, a szódabikarnóna, a maradék kis csokidarabok és a kakaó keverékét. Több részletben add hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egyengesd a sima tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a piskóta kezd elválni az edény szélétől, végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy kést vagy tűt, ha pedig nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből, ellenkező esetben süsd tovább.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept