Hűsítő lime-os sajttorta, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni
A joghurttól és a tejszíntől csak még jobb, krémesebb lesz a lime-os sajttorta állaga.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Nemcsak a legegyszerűbb, de a legfinomabb sajttorta címet is kiérdemelhetné ez a lime-os változat. Kellemesen savanykás, így a nagy melegben üdítő desszertként is bevetheted. Érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, mert jót tesz neki, ha hosszú órákon át pihenteted a hűtőben. A mascarpone tökéletes, de bármilyen minőségi krémsajt jó hozzá.
Lime-os sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez:
Alaphoz
- 25 dkg keksz
- 10 dkg vaj
Töltelékhez
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 2 csomag zselatinpor
- 2 db lime
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy aprítóban törd össze. Keverd hozzá az olvasztott vajat. Egy közepes méretű kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és kézzel jól nyomkodd bele a masszát. Ha nem túl édes a keksz, egy-két evőkanál cukrot is tehetsz hozzá. Amennyiben nem akar összeállni, dolgozz hozzá kevés tejet. Addig rakd az alapot a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A zselatint oldd fel meleg vízben, és keverd össze a joghurttal. A tejszínt verd kemény habbá, rakd hozzá a cukrot, a lime kifacsart levét, reszeld bele a héját, majd forgasd össze a joghurttal és a mascarponéval. Egyengesd a krémet a kekszes alapra, és tedd a hűtőbe legalább négy órára. Ha jól megdermed, díszítsd lime-darabokkal.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept