Hűsítő lime-os sajttorta, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni
A joghurttól és a tejszíntől csak még jobb, krémesebb lesz a lime-os sajttorta állaga.
Nemcsak a legegyszerűbb, de a legfinomabb sajttorta címet is kiérdemelhetné ez a lime-os változat. Kellemesen savanykás, így a nagy melegben üdítő desszertként is bevetheted. Érdemes egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, mert jót tesz neki, ha hosszú órákon át pihenteted a hűtőben. A mascarpone tökéletes, de bármilyen minőségi krémsajt jó hozzá.

Lime-os sajttorta
Hozzávalók 12 szelethez
Alaphoz
- 25 dkg keksz
- 10 dkg vaj
Töltelékhez
- 25 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 2 dl joghurt
- 2 csomag zselatinpor
- 2 db lime
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A kekszet daráld le, vagy aprítóban törd össze. Keverd hozzá az olvasztott vajat. Egy közepes méretű kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és kézzel jól nyomkodd bele a masszát. Ha nem túl édes a keksz, egy-két evőkanál cukrot is tehetsz hozzá. Amennyiben nem akar összeállni, dolgozz hozzá kevés tejet. Addig rakd az alapot a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.
A zselatint oldd fel meleg vízben, és keverd össze a joghurttal. A tejszínt verd kemény habbá, rakd hozzá a cukrot, a lime kifacsart levét, reszeld bele a héját, majd forgasd össze a joghurttal és a mascarponéval. Egyengesd a krémet a kekszes alapra, és tedd a hűtőbe legalább négy órára. Ha jól megdermed, díszítsd lime-darabokkal.
