Így készül a zöldséges libanyakleves Márton-napra
A mai nap egyik slágere a zamatos libanyakleves. Így lesz tökéletes.
Kezdd ezzel a finom libanyaklevessel a Márton-napi lakomát! Nagyon finom, és bármikor jólesik belőle egy nagy tányérral. Ha sikerül házi libát szerezned, garantáltan gyönyörű aranysárga lesz majd a levesed.
Libanyakleves
Hozzávalók 4 személyre
- 0.5 kg libanyakleves
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 csokor petrezselyem
- bors
- só
Elkészítés:
A húst többször mosd át, majd darabold fel. A zöldségeket tisztítsd meg, a répákat karikázd fel, a karalábét és a zellert vágd nagyobb kockákra. A húst a hagymával tedd fel bő, hideg vízben főni. Ha felforr, szedd le kanállal a habját, majd rakd bele a zöldségeket, sózd, borsozd ízlés szerint. Ha a hús majdnem puha, mehet a fazékba a csokorba kötött petrezselyem is.
Főzd a levest másfél óráig. Végig ügyelj arra, hogy kis lángon, nagyon lassan főjön. Amikor már a hús és a zöldség is elkészül, vedd le a tűzről, várj pár percig, majd szűrd le. Tálalásig tartsd a levest meleg helyen. Hússal, zöldséggel, főtt tésztával forrón kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció