A legfinomabb levendulás limonádé: ezzel hűsítsd magad kánikulában
A levendulás limonádé illatos, zamatos, frissítő ital, amivel a kerti partit ugyanúgy feldobhatod, mint a nagyobb eseményeket.

A levendulás limonádénak már a színe is csábító. Ha pedig belekortyolsz, az íze is levesz a lábadról. Sokkal jobb, mint bármelyik bolti üdítő. A levendulát egészségvédő hatása miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani: nyugtat, csillapítja a fejfájást, jó a gyomorbántalmakra. A limonádé már kevés levendulától extra színt és ízt kap.
Levendulás limonádé
Hozzávalók
- 1.5 l víz
- 7 evőkanál cukor
- 3 db citrom
- 2 evőkanál levendula szárított
Elkészítés:
A cukrot keverd össze a vízzel, és hevítsd forráspontig. Húzd le a tűzről, majd amikor a cukor feloldódik, add hozzá a levendulát, és pihentesd a keveréket két órán át.
Szűrd le a folyadékot, öntsd egy limonádés üvegbe, keverd hozzá a citrom frissen facsart levét, vágj bele egy-két citromkarikát, és kóstold meg. Fogyasztásig tedd a hűtőbe. Önmagában is mennyei, és akár koktélokba is keverheted.
A levendula a muffint is feldobja. Citrommal csodás, nyári desszert.