Frissítő, házi citromkrém pitékbe, sütikbe vagy magában
Az angolok híres citromkrémje, a lemon curd fantasztikusan selymes, kellemesen fanyar, kánikulában mindig kapóra jön.
A legfinomabb citromkrémek versenyében biztos, hogy a lemon curd is ott lenne a legjobb három között. Annyira lágy, könnyű, és sokféle sütibe illik. Feldobhatod vele a piskótákat, a linzereket, a tortákat és a pitéket, de tökéletes kalácsra kenve is. Mivel van benne tojás, hűtőben négy-öt napig áll el.
Citromkrém
Hozzávalók
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db tojás
- 2 db citrom
Elkészítés:
A citromokat jó alaposan mosd meg, a dörzsit vagy a kefét is vesd be, majd törölgesd szárazra, és reszeld le a héját. Fontos, hogy a fehér részek ne kerüljenek bele, mert akkor a krém keserű lesz. A megpucolt citromokat facsard ki.
Egy kisebb lábasban forralj vizet, erre rakd a keverőtálat. Figyelj, hogy az alja ne érjen bele a vízbe. Üsd bele a tojásokat, add hozzá a cukrot és a citrom levét, majd vízgőz felett habverővel kevergesd addig, amíg elkezd besűrűsödni. Amikor körülbelül 10-12 perc múlva eléri a megfelelő állagot, húzd le a tűzről, dolgozd hozzá a vajat és a citrom reszelt héját. Várd meg, míg kihűl, közben is érdemes néhányszor megkeverni, hogy biztosan ne legyen csomós. Töltsd át üvegbe, és lezárva tedd a hűtőbe. A nagy melegben négy-öt nap alatt fogyaszd el.
Joghurttal is készíthetsz frissítő citromkrémet. Kánikulai napokon képtelenség neki ellenállni.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció