Aranysárga, lekvárral töltött piskóta: az olajos tészta mindig bejön
Ha nincs gyakorlatod a sütésben, ezzel az olajos piskótával akkor is bátran próbálkozhatsz. Lekvárral töltve isteni.

- Halványítja a mimikai ráncokat, feszesebbé teszi a bőrt: kíméletes lézeres bőrmegújító kezelés, ami nyáron is elvégezhető »
- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
Ha betartod a piskótakészítés alapvető szabályait, jól kidolgozod a tésztát, nem nyitogatod sütés közben a sütőajtót, az olajos piskóta szépen feljön, megtartja formáját, levegős lesz, és az állaga is tökéletes marad. Remekül tölthető, így, ha csak egy egyszerű sütire vágysz, kend meg lekvárral. Ha tényleg aranysárga piskótát szeretnél, tanyasi tojásból készítsd a sütit.
Lekvárral töltött piskóta
Hozzávalók 16 személyre
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- lekvár
Elkészítés:
A tojásokat válaszd óvatosan ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd felverni. Közben add hozzá kanalanként a cukrot, a vaníliát, és verd kemény habbá. Rakd hozzá egyesével a sárgákat és az olajat, majd, amikor a massza homogén, forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Ekkor már csak fakanállal vagy spatulával dolgozz, hogy ne törd össze a habot.
A sima masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor már jó az illata, magas és szép aranysárga, végezz tűpróbát. Szúrj a tésztába egy hegyes tűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, elkészült. Várd meg, míg kihűl, majd vágd ketté, és kend meg lekvárral. A tetejére porcukrot is szórhatsz.
Emlékszel még az ugyancsak régimódi napközis piskótára? Idézd fel az elfeledett ízeket!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept