Édes túrólepény lekvárral, ahogy Erdélyben készítik
Ezek a puha, csábító túrólepénykék reggelire és desszertként is tökéletesek. Mielőbb készítsd el!

Édes túrólepény lekvárral, ahogy Erdélyben készítik
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az erdélyiek túrólepénye szinte olyan, mint az oroszok szirnyikije. Ez a tészta átmenet a palacsinta és a fánk között. Duci, mégis könnyű a tésztája, nem kell pihentetni, és villámgyorsan elkészül. Az íze elképesztően finom, főleg, ha lekvárral is megkened. Melegen és hidegen egyformán jó. 

Lekváros túrólepény

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom

A forgatáshoz

  • 5 dkg liszt

A tetejére

  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és jól nyomkodd össze villával. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliát, a sót, a citrom reszelt héját, add hozzá a tojásokat, és dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a lisztet is. 
A túrós masszából formázz gombócokat, forgasd kevés lisztbe, és kicsit lapogasd el kanállal. Forrósíts kevés olajat, és rakd bele a lepénykéket. Süsd mindkét oldalukat aranybarnára körülbelül négy-négy perc alatt. Ha kész, szedd ki, és csepegtesd le az olajat. Tálaláskor kend meg lekvárral, áfonyával fantasztikus. 

Ezt is szeretjük