Foszlós rugelach lekvárral töltve: így lesz tökéletes a tekercs tésztája
A rugelach, avagy a formás kis tekercs nagyon puha, pedig keleszteni sem kell.
A rugelach külsőre olyan, mint a kis croissant, csak az elkészítése kevésbé bonyolult. Régen a szegény zsidó családok édessége volt. A tésztája nagyon puha a belekerülő tejfölnek vagy aludttejnek köszönhetően. Mostanában gyakran kevernek bele krémsajtot is.
Lekváros rugelach
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg lekvár
Elkészítés:
Az átszitált, sóval vegyített lisztet morzsold össze a vajjal. A krémsajtot, a tojássárgáját és a tejfölt keverd ki jól, majd add hozzá a lisztes masszát. Alaposan dolgozd ki a tésztát, majd vedd ketté, és formázz cipókat. Takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd 30 centis, kerek lappá. Átlósan vágd 16-felé, és egyenként töltsd meg mindegyiket, majd tekerd fel. Kend meg egy felvert tojásfehérjével, sorakoztasd a tésztákat sütőpapírral felvert tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció