Házi lekváros nudli, ahogy a mama készítette: nem olyan nehéz, mint elsőre gondolnád
A házi nudli aranybarna morzsával, lekvárral a tetején össze sem hasonlítható a bolti és a menzai változatokkal.

lekvaros-nudli-recept
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Így kezeld a kényes, kombinált bőrt télen: ezek a hatóanyagok tényleg beválnak »

Elképesztően menő kalapok és ékszerek használt holmikból: az idős nő kincset lát abban, amit más kidobna »

Karcsúbb alak 5 perc alatt: szuper tippek, amik nőiesebbé teszik az öltözéket, és elcsalják a plusz kilókat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplis tésztából készülő gombócok és a nudlik mind a gyermekkorunkat idézik. Hozd vissza a régi ízeket! Bár a legkényelmesebb a mirelit tésztát kifőzni, érdemes időnként a nudlikészítéssel otthon is próbálkozni, hisz nem olyan nagy ördöngösség. A sós változatokat akár köretként is kínálhatod, míg az édesekből remek desszert lehet, de főzelék, vagy könnyű leves után második fogásként is az asztalra kerülhet.

Lekváros nudli

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 0.5 dl olaj
  • lekvár
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Pucold meg, és törd össze krumplinyomóval. Amikor kihűl, rakd hozzá a vajat, a tojást, a sót, a lisztet, és jól dolgozd össze. Közepesen kemény tésztát kell kapnod. Formázz belőle három gombócot, mindegyikből sodorj hengert, és vágd fel ötcentis rudakra. 
 

A zsemlemorzsát kevés olajon, és kis lángon kevergesd addig, amíg aranybarna nem lesz. Egy picivel azelőtt húzd le a tűzről, hogy kész lenne, a serpenyő még meleg, így tovább fog pirulni. 
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá sót, és főzd ki benne részletekben a nudlikat. Amikor feljönnek a víz tetejére, szűrd le, csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Tálaláskor halmozz a tésztára lekvárt, és szórd meg porcukorral. 
Az olaszok nudlija a gnocchi, ami vajon pirítva, fokhagymával és parmezánnal is kitűnő. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük