Lekváros, narancsos piskóta: ettől a hozzávalótól még puhább lesz a tészta
Dobd fel a könnyen variálható, puha tésztájú, vizes piskótát lekvárral és naranccsal!

narancsos-piskota
Ez is érdekelhet

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Claudia Schiffer füstös szemsminkje ultra nőies: sminkes mutatja meg, hogy készül »

Divatos, bőrhatású cuccok, ahogy idén szeretjük: nőies tippek, stílusbakik ellen »

5 hajprobléma, amit egyszerűen orvosolhatsz: ezt add a samponodhoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Télen is készíthetsz gyümölcsös piskótát, a narancs jól illik a tésztába. A vizes piskóta garantáltan nem lesz száraz, a kevés szódabikarbóna pedig elképesztően puhává teszi. Így attól sem kell félned, ha nem jön fel. Kínálhatsz hozzá vaníliás vagy narancsos öntetet. 

Lekváros, narancsos piskóta

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál narancslekvár
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 db narancs
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd óvatosan ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és kanalanként a vizet. Végül forgasd hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon 20-30 percig. Amikor már jó az illata, és kezd elválni az edény falától, szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha tisztán húzod ki, kész a sütemény. Gyorsan kend meg lekvárral, és rakd ki a tetejét alaposan megmosott narancskarikákkal. Told vissza a sütőbe pár percre. 

A puha, illatos narancskenyér is nagyon egyszerű és isteni sütemény. Még mérlegre sem lesz szükséged. 

Ezt is szeretjük