Lekváros, narancsos piskóta: ettől a hozzávalótól még puhább lesz a tészta
Dobd fel a könnyen variálható, puha tésztájú, vizes piskótát lekvárral és naranccsal!

narancsos-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télen is készíthetsz gyümölcsös piskótát, a narancs jól illik a tésztába. A vizes piskóta garantáltan nem lesz száraz, a kevés szódabikarbóna pedig elképesztően puhává teszi. Így attól sem kell félned, ha nem jön fel. Kínálhatsz hozzá vaníliás vagy narancsos öntetet. 

Lekváros, narancsos piskóta

Hozzávalók

  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál narancslekvár
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 2 db narancs
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd óvatosan ketté, és a fehérjéket verd kemény habbá. Fokozatosan add hozzá a cukrot, a vaníliát, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és kanalanként a vizet. Végül forgasd hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet.

Egyengesd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon 20-30 percig. Amikor már jó az illata, és kezd elválni az edény falától, szúrj bele egy hústűt vagy hegyes kést. Ha tisztán húzod ki, kész a sütemény. Gyorsan kend meg lekvárral, és rakd ki a tetejét alaposan megmosott narancskarikákkal. Told vissza a sütőbe pár percre. 

A puha, illatos narancskenyér is nagyon egyszerű és isteni sütemény. Még mérlegre sem lesz szükséged. 

Ezt is szeretjük