Klasszikus lekváros linzerkarika
A lekváros linzerkarika frissen fogyasztva is kitűnő, de minél többet áll, annál puhább lesz.
Az osztrákok ugyanúgy magukénak tekintik a linzert, mint mi, magyarok és a walesiek. Azon viszont senki se vitatkozik, hogy az omlós, lekvárral összeragasztott, porcukorral megszórt tészta fantasztikus. Hogy ne legyen unalmas, a közepét kiszúrhatod körrel, virág- vagy csillagformával is.
A tökéletes linzertészta
Hozzávalók 50 darabhoz
- 40 dkg vaj
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárga
- 2 evőkanál tejföl
- 6 evőkanál lekvár
Elkészítés:
Morzsold a szobahőmérsékletű vajat a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejfölt. Ha a tészta összeáll, formálj belőle cipót, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd 1 centi vastagra.
A tésztából körülbelül öt centis pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. A felének a közepét pedig szaggasd ki jóval kisebb formával. Rendezd a linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Ha kihűlnek, óvatosan szedd ki a tepsiből, és lekvárral ragaszd össze a kétféle tésztát. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció