Klasszikus lekváros linzerkarika

Különösen omlós tésztából

A lekváros linzerkarika frissen fogyasztva is kitűnő, de minél többet áll, annál puhább lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az osztrákok ugyanúgy magukénak tekintik a linzert, mint mi, magyarok és a walesiek. Azon viszont senki se vitatkozik, hogy az omlós, lekvárral összeragasztott, porcukorral megszórt tészta fantasztikus. Hogy ne legyen unalmas, a közepét kiszúrhatod körrel, virág- vagy csillagformával is.

A tökéletes linzertészta

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 40 dkg vaj
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojássárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 6 evőkanál lekvár
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold a szobahőmérsékletű vajat a lisztbe. Keverd hozzá a porcukrot, a tojássárgát és a tejfölt. Ha a tészta összeáll, formálj belőle cipót, majd tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd 1 centi vastagra.

A tésztából körülbelül öt centis pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket. A felének a közepét pedig szaggasd ki jóval kisebb formával. Rendezd a linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt süsd világosbarnára. Ha kihűlnek, óvatosan szedd ki a tepsiből, és lekvárral ragaszd össze a kétféle tésztát. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

15889871 a869eecf0b0d7e84abe83e50fcdf7589 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük