A 8 legfinomabb piskóta receptje: olajos, vizes, hattojásos
Az igazán jól sikerült piskóta légies, könnyű és magas. Mindegy, hogy melyik receptet választod, néhány trükkel a tiéd is tökéletes lesz.
A piskóta nagy kedvenc, megszámlálhatatlan variációban létezik, ám az elkészítésétől sokan félnek. Tényleg van néhány szabály, amit feltétlenül be kell tartani a sikerért. Figyelj, hogy a fehérjébe ne kerüljön tojássárga, különben csak nagy nehezen tudod felverni. Érdemes a lisztet átszitálni, mert így levegősebb, lazább szerkezetű lesz a tészta. Fontos az is, hogy jól keverd ki a masszát, és sütés közben ne nyitogasd a sütőajtót, különben a piskóta összeesik. A klasszikus változat sütőpor nélkül is szép magasra feljön.
A hattojásos piskóta mellett érdemes próbálkozni az olajos és a vizes változattal is. Ezek kevésbé kényesek, így kezdőknek kifejezetten ajánlottak. Minden piskótába kerülhet friss vagy mirelit gyümölcs, de a sütit turbózhatod különféle öntetekkel is.
A legfinomabb piskóták
Izgalmasabbá teheted a piskótát azzal, ha kakaót vagy diót keversz a tésztába. Ha tökéletes tortaalapot keresel, akkor is bátran válaszd a piskótát. Ha pedig még több ötletre vágysz, nézd meg a galériát csábító képekkel, kipróbált receptekkel!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- lekvár
- lekváros hájas süti
8 ellenállhatatlan lekváros süti: csupa mennyei sütemény bevált recepttel
- sütemény
- lekvár