Így készíts közel-keleti joghurtsajtot: a labneh hamar készen van, és ellenállhatatlan
Ez a krémes joghurtsajt elképesztően egyszerűen készül, és nagyon-nagyon finom.

A közel-keleti joghurtsajt, vagyis a labneh valójában nem más, mint sűrű, lecsöpögtetett joghurt. Érdemes görög joghurtot választani hozzá, mert annak már eleve nagyon selymes, krémes állaga van. Natúran is nagyon finom, de ha van otthon friss zöldfűszered, azzal is ízesítheted.
Labneh
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l görög joghurt
- 1 teáskanál só
- friss zöldfűszerek ízlés szerint
- olívaolaj és olívabogyó a tálaláshoz
Elkészítés:
Vegyél egy szűrőt, amit bélelj ki textilpelenkával vagy konyharuhával. Nagyon fontos, hogy olyan anyagot válassz, aminek a mosásához nem használtál öblítőt, különben vegyszerízű lesz a sajtod! Ha biztonságosabbnak érzed, gyógyszertári gézlapot is használhatsz erre a célra. A kibélelt szűrőt állítsd egy nagy tálba, öntsd bele a joghurtot, sózd meg, ízlés szerint keverj hozzá felaprított friss zöldfűszereket, majd letakarva tedd a hűtőbe egy napra. Ennyi idő alatt az összes savó kicsöpög a joghurtból, és ruganyos sajtféleség marad vissza. Tálaláskor a közepébe vájj mélyedést, önts bele olívaolajat, helyezz rá olívabogyót, és tálald friss zöldségekkel vagy pirítóssal.
Különösen finom hozzá a házi sütésű pita.