Kukoricás-csirkés-tejszínes penne
Ettől lesz a szósz még finomabb
A kukoricás-csirkés-tejszínes pennét bármikor gyorsan összedobod.

Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kukoricás-csirkés-tejszínes penne még finomabb, ha a tejszínes habarás mellé snidlinges vagy natúr krémsajtot csempészel. A főtt tésztát olaj helyett készítheted vajjal, az íze így még finomabb, és a gyerekek is hamar eltüntetik. Ha egészségesebb köretre vágysz, variáld a pennét rizzsel, a kukoricás-tejszínes csirke ezzel is kiváló.

Kukoricás-csirkés-tejszínes penne

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag penne tészta
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg tejföl
  • 1 csomag petrezselyem
  • 10 dkg snidlinges tömlős krémsajt
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan mosd meg, majd kockázd fel. Az olajon serpenyőben pirítsd fehéredésig. Ügyelj rá, hogy közepes lángon süsd, így lesznek a húsdarabok omlósak és puhák. A fokhagymát pépesítsd nyomóval, és keverd hozzá a csirkéhez. Ízesítsd sóval, borssal és szerecsendióval, majd add hozzá kukoricát és a babérleveleket. Jól dolgozd össze.

A rántáshoz keverd össze a lisztet csomómentesen a tejszínnel, és add hozzá a raguhoz. Nyomd hozzá a krémsajtot, és az így kapott szószt keverd simára. Főzd még öt percig, és a végén add hozzá az oregánót és a felaprított petrezselymet. A zöldfűszerek ugyanis így őrzik meg leginkább a zamatukat.

A tésztát forró olajos vízben főzd tíz percig. Ha kész, alaposan szűrd le. Olaj helyett használhatsz vajat is, akkor ezt a végén add a forró kifőtt tésztához, hogy szépen ráolvadjon. Az íze így sokkal finomabb, mint ha olajban főzted volna.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük