Fantasztikus ropogós sült krumplispirál - Látványos és egyszerű

A krumplispirálért minden gyerek rajongani fog. Csak győzz belőle eleget sütni!

Krumplispirál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplispirál igazi újdonság, amelynek már a látványa is csábító. A kívül ropogós, belül krémes finomság a hagyományos püréből készül. A különleges formát habzsák segítségével éred el. 

Mártogatóssal, salátával önmagában is kiváló gyerekpartikra, családi összejövetelekre. Ha van a hűtőben parmezán sajt, azt reszeld bele. Megszórhatod pirospaprikával, különböző fűszerkeverékekkel.

Krumplispirál

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál só
  • csipet szerecsendió
  • késhegynyi bors

Elkészítés ideje: 40 perc

A krumplit pucold meg, mosd meg, és tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, rakd hozzá a tojást, a vajat, a reszelt sajtot és annyi tejet, hogy a massza krémes legyen.

Töltsd a krumplis keveréket egy nyomózsákba, illetve nejlonzackóba, majd egy serpenyőben hevíts olajat. A nyomózsák szája legyen széles, és nagyon figyelj a kifröccsenő olajra, hogy ne magasról nyomd a masszát az olajba. Ha elég forró, spirálszerűen nyomj bele egy-egy adag masszát. Süsd aranybarnára mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, és jól csepegtesd le.

Ezt is szeretjük