Krumplis sajtgolyók tepsiben sütve - Az egyik legjobb köret, amit eddig kóstoltál

Maradt krumplipüréd tegnapról? Használd fel a fűszeres sajtgolyókhoz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós külső alatt megbújó, fűszeres, krumplis sajtgolyók akkor is evésre csábítanak, ha nem vagy éhes. Ha van maradék krumplipüréd, villámgyorsan végzel a különleges körettel. Bármilyen rántott vagy sült hús mellé kitűnő választás. Ha tepsiben sütöd, egészségesebb és kalóriaszegényebb, hisz nem fog tocsogni az olajban.

krumplis-sajtgomboc

Krumplis sajtgolyók

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • olaj

Panírozáshoz

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Főzd meg 20 perc alatt, közben, amikor elkezd forrni, rakj hozzá sót. Ha puha, szűrd le, és krumplinyomóval még melegen törd össze. Add hozzá az olvasztott vajat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, ízlésed szerint rakj hozzá sót és borsot, majd jól dolgozd össze.
 

Várj, amíg a massza hűl, majd formázz belőle kis golyókat. Ezután forgasd meg mindegyiket a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Pakold a kis golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. Közben forgasd meg a krumplis sajtgolyókat.

krumplis-sajtgolyok-reci

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük