Krumplis sajtgolyók tepsiben sütve - Az egyik legjobb köret, amit eddig kóstoltál
Maradt krumplipüréd tegnapról? Használd fel a fűszeres sajtgolyókhoz!
A ropogós külső alatt megbújó, fűszeres, krumplis sajtgolyók akkor is evésre csábítanak, ha nem vagy éhes. Ha van maradék krumplipüréd, villámgyorsan végzel a különleges körettel. Bármilyen rántott vagy sült hús mellé kitűnő választás. Ha tepsiben sütöd, egészségesebb és kalóriaszegényebb, hisz nem fog tocsogni az olajban.
Krumplis sajtgolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 15 dkg sajt
- 7 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- bors
- só
- olaj
Panírozáshoz
- 16 dkg liszt
- 16 dkg zsemlemorzsa
- 2 dkg tojás
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy edénybe, és önts rá annyi vizet, hogy pont ellepje. Főzd meg 20 perc alatt, közben, amikor elkezd forrni, rakj hozzá sót. Ha puha, szűrd le, és krumplinyomóval még melegen törd össze. Add hozzá az olvasztott vajat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a szerecsendiót, ízlésed szerint rakj hozzá sót és borsot, majd jól dolgozd össze.
Várj, amíg a massza hűl, majd formázz belőle kis golyókat. Ezután forgasd meg mindegyiket a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában. Pakold a kis golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 20 perc alatt. Közben forgasd meg a krumplis sajtgolyókat.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció