Gyors krumplis lángos élesztő nélkül
Ezt a krumplis lángost nem kell keleszteni, ám ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.
Íme, egy nagy klasszikus modernizált változatban! Az energia- és időtakarékos krumplis lángos rögtön a kedvenced lesz. Többé az sem gond, ha nincs otthon élesztő, amikor megkívánod. Fokhagymával, sajttal, tejföllel a legfinomabb.
Krumplis lángos
Hozzávalók 8 darabhoz
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockákra vagy karikákra, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szűrd le, és még melegen törd át. Add hozzá a lisztet, a tojást, a borsot és a sót, majd jól dolgozd össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, rakj még hozzá kevés lisztet.
Amikor jól összeáll, nyújtsd egy centi vastagra, és formázz a masszából tenyérnyi darabokat. Forrósíts olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban, rakd bele a kézzel kicsit megnyújtogatott tésztát. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarna mindkét oldala, szedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csepegtesd le róla az olajat. Még melegen kend meg a kedvenc feltéteddel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció