Gyors krumplis lángos élesztő nélkül

Fél óra alatt összedobod

Ezt a krumplis lángost nem kell keleszteni, ám ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Íme, egy nagy klasszikus modernizált változatban! Az energia- és időtakarékos krumplis lángos rögtön a kedvenced lesz. Többé az sem gond, ha nincs otthon élesztő, amikor megkívánod. Fokhagymával, sajttal, tejföllel a legfinomabb.

Krumplis lángos

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockákra vagy karikákra, és főzd puhára annyi vízben, amennyi ellepi. Szűrd le, és még melegen törd át. Add hozzá  a lisztet, a tojást, a borsot és a sót, majd jól dolgozd össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, rakj még hozzá kevés lisztet.

Amikor jól összeáll, nyújtsd egy centi vastagra, és formázz a masszából tenyérnyi darabokat. Forrósíts olajat egy mély serpenyőben vagy lábosban, rakd bele a kézzel kicsit megnyújtogatott tésztát. Egy-két perc múlva fordítsd meg. Ha aranybarna mindkét oldala, szedd ki, papírtörlőn vagy szalvétán csepegtesd le róla az olajat. Még melegen kend meg a kedvenc feltéteddel.

15888927 6b8d9fe1338ec875528a4a89ada613af wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük