Krumplis, kolbászos egytál hagymával: ez után nem maradsz éhes
A krumplis, kolbászos egytál igazán tartalmas ebéd! Ráadásul a munka nagy részét a sütőre bízhatod.
A krumpli, a kolbász és a hagyma a magyar konyha nélkülözhetetlen hozzávalói, külön-külön is nagy kedvencek, hát még együtt! Ebédre és vacsorára is kiváló ötlet, ráadásul ezzel a férfi vendégeidnek is kedvezel. Fantasztikus, ahogy a kolbász zsírja és a fűszerek sülés közben átjárják a krumplit. A legjobb mellé a savanyú káposzta.
Krumplis, kolbászos egytál
Hozzávalók
- 50 dkg sütni való kolbász
- 50 dkg krumpli
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
- 1 evőkanál sertészsír a kenéshez
Elkészítés:
A krumpli héját alaposan dörzsöld meg, majd rakd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe. A kisebb kolbászokat szurkáld meg több helyen, és pakold a krumpli mellé a feldarabolt paprikával és a hagymával együtt. Ízesítsd sóval, borssal, de azt vedd figyelembe, hogy a kolbász is fűszeres. Szórd rá a kakukkfüvet, és önts a kolbász alá kevés vizet. Fedd le, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Sütés közben fordítsd át a kolbászt és a krumplit, hogy mindenhol szépen megsüljenek. Amikor minden puha, kiveheted a sütőből.
A krumpli és a kolbász a két legmeghatározóbb a régimódi paprikás krumpliban is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció