Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában

A krumplileves önmagában is isteni, hát még gombával megbolondítva.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gombás krumplileves nagyon gazdag és laktató. Göcsejben legtöbbször vargányából készítik, de csiperkével is isteni. Tejföllel habarva finom selymes lesz. Hétköznapokra is remek választás, mert nem kell hosszú ideig főzni.

krumplis-gombaleves-recept

Krumplileves gombával

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vargánya
  • 2 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát és a krumplit alaposan mosd meg, pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A szárát se dobd ki, azt is beleteheted a levesbe! A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. A répákat vágd hasábokra vagy karikára, dobd a hagymára, és kevergetve párold rövid ideig. 
 

Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, és főzd addig, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rakj hozzá ízlés szerinti tárkonyt. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, egy merőkanál levessel, majd csorgasd a tűzhelyről lehúzott levesbe. Így biztosan nem lesz csomós. Forrald fel, és már tálalhatod is.

krumplis-gombaleves

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük