Göcseji, sűrű krumplileves: ezzel a gombával készítik Zalában
A krumplileves önmagában is isteni, hát még gombával megbolondítva.
A gombás krumplileves nagyon gazdag és laktató. Göcsejben legtöbbször vargányából készítik, de csiperkével is isteni. Tejföllel habarva finom selymes lesz. Hétköznapokra is remek választás, mert nem kell hosszú ideig főzni.
Krumplileves gombával
Hozzávalók 4 darabhoz
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg vargánya
- 2 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 dl tejszín
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál pirospaprika
- tárkony
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát és a krumplit alaposan mosd meg, pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A szárát se dobd ki, azt is beleteheted a levesbe! A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. A répákat vágd hasábokra vagy karikára, dobd a hagymára, és kevergetve párold rövid ideig.
Szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával, petrezselyemmel, és öntsd fel körülbelül egy liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, és főzd addig, amíg minden zöldség puha nem lesz. Rakj hozzá ízlés szerinti tárkonyt. A tejfölt keverd össze a tejszínnel, egy merőkanál levessel, majd csorgasd a tűzhelyről lehúzott levesbe. Így biztosan nem lesz csomós. Forrald fel, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció