Sűrű és fűszeres krumpligombócleves: ennél egyszerűbb nem is lehetne
Dobd fel a zöldséglevest különleges betéttel, a krumpligombóc finom, laktató, és nem mindennapi!

Sűrű és fűszeres krumpligombócleves: ennél egyszerűbb nem is lehetne
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Meghan Markle és Kim Kardashian ugyanarra a trükkre esküszik: ettől olyan hibátlan a bőrük »

Magyar modellre figyel a világ: a 23 éves lányról lélegzetelállító képek készültek »

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumpligombócért nagyanyáink odavoltak, Erdélyben még mindig gyakran kerül az asztalra. Ha a levest a krumpli főzőlevével öntöd fel, még finomabb lesz. Hó végére is jó, hisz kevés pénzből is nagy adagot főzhetsz. Ezekkel az arányokkal a gombóc is jól fog sikerülni. 

Krumpligombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A krumpligombóchoz

  • 4 db nagyobb krumpli
  • 5 dkg liszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombóchoz a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit sós vízben főzd puhára, és még melegen törd össze. Add hozzá rögtön a vajat, majd, amikor kihűl, tedd hozzá a tojást, a sót, a borsot, lassan keverd hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Dolgozd össze a masszát, és vizes kézzel formázz belőle gombócokat.
 

A répát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Dobd felforrósított olajra a többi zöldséggel együtt, majd kevergetve dinszteld egy kicsit. Öntsd fel másfél liter vízzel vagy a krumpli főzőlevével, és morzsold bele a leveskockát. Főzd a levest körülbelül 30 percig, majd, amikor minden zöldség puha, rakd hozzá a petrezselymet, és főzd ki a levesben a gombócokat három-öt perc alatt.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük