Sűrű és fűszeres krumpligombócleves: ennél egyszerűbb nem is lehetne
Dobd fel a zöldséglevest különleges betéttel, a krumpligombóc finom, laktató, és nem mindennapi!

- A ’90-es években minden szupermodell ilyen sminket viselt: könnyű elkészíteni, ha követed a lépéseket »
- Nincs nőiesebb a kis fekete ruhánál, nehéz hibázni vele: nem kelt komor hatást, ha így viseled »
- Az ősz haj festése macerás, de könnyen elkerülhető a kudarc: 6 tipp, hogy fodrász nélkül is szép legyen az eredmény »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
A krumpligombócért nagyanyáink odavoltak, Erdélyben még mindig gyakran kerül az asztalra. Ha a levest a krumpli főzőlevével öntöd fel, még finomabb lesz. Hó végére is jó, hisz kevés pénzből is nagy adagot főzhetsz. Ezekkel az arányokkal a gombóc is jól fog sikerülni.
Krumpligombócleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 2 szál sárgarépa
- 2 db leveskocka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
A krumpligombóchoz
- 4 db nagyobb krumpli
- 5 dkg liszt
- 2 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- só
- bors
Elkészítés:
A gombóchoz a megpucolt, kis darabokra vágott krumplit sós vízben főzd puhára, és még melegen törd össze. Add hozzá rögtön a vajat, majd, amikor kihűl, tedd hozzá a tojást, a sót, a borsot, lassan keverd hozzá a lisztet és a szódabikarbónát. Dolgozd össze a masszát, és vizes kézzel formázz belőle gombócokat.
A répát, a petrezselyemgyökeret és a vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és vágd fel tetszés szerint. Dobd felforrósított olajra a többi zöldséggel együtt, majd kevergetve dinszteld egy kicsit. Öntsd fel másfél liter vízzel vagy a krumpli főzőlevével, és morzsold bele a leveskockát. Főzd a levest körülbelül 30 percig, majd, amikor minden zöldség puha, rakd hozzá a petrezselymet, és főzd ki a levesben a gombócokat három-öt perc alatt.
Képek: Getty Images.

Még több recept