Sűrű krumplifőzelék rohanós napokra - Gyorsan elkészíthető, olcsó finomság
Ne bonyolítsd túl a főzést, a krumplifőzelék is lehet nyerő.

Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

Végre divatos a réteges öltözködés: így lesz stílusos és nőies »

Az 50 éves Helena Christensen elképesztően dögös – Talán jobban néz ki, mint fénykorában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ízletes krumplifőzelékkel nagyon nem foghatsz mellé. Készítsd el a lehető legkönnyebben! Próbáld ki a habarást tejszínnel is, attól sokkal krémesebb lesz a főzelék állaga. Feltétként rakhatsz rá maradék sült hús, fasírtot, de virslivel is tökéletes.

Krumplifőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hámozz meg egy kiló krumplit, vágd kis kockákra vagy karikákra. A hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd rá a krumplit, és egy-két percig pirítsd kevergetve. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Szórj bele három-négy babérlevelet, és sózd, borsozd meg ízlésed szerint.

Amíg a krumpli fő, addig dolgozd csomómentesre a tejszínt a tejföllel és a keményítővel. Amikor a krumpli már puha, tegyél bele a habarásból egy keveset, és keverd simára, majd add hozzá a többit is. Néhány percig főzd még, ha már kellően sűrű, akkor leveheted a tűzhelyről.

Ezt is szeretjük