Sűrű krumplifőzelék rohanós napokra - Gyorsan elkészíthető, olcsó finomság

Ne bonyolítsd túl a főzést, a krumplifőzelék is lehet nyerő.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ízletes krumplifőzelékkel nagyon nem foghatsz mellé. Készítsd el a lehető legkönnyebben! Próbáld ki a habarást tejszínnel is, attól sokkal krémesebb lesz a főzelék állaga. Feltétként rakhatsz rá maradék sült hús, fasírtot, de virslivel is tökéletes.

Krumplifőzelék recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 3 babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Hámozz meg egy kiló krumplit, vágd kis kockákra vagy karikákra. A hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd rá a krumplit, és egy-két percig pirítsd kevergetve. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Szórj bele három-négy babérlevelet, és sózd, borsozd meg ízlésed szerint.

Amíg a krumpli fő, addig dolgozd csomómentesre a tejszínt a tejföllel és a keményítővel. Amikor a krumpli már puha, tegyél bele a habarásból egy keveset, és keverd simára, majd add hozzá a többit is. Néhány percig főzd még, ha már kellően sűrű, akkor leveheted a tűzhelyről.

15772465 a1cd009f3244ba7f09af772a96d60ba8 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük