Sűrű krumplifőzelék rohanós napokra - Gyorsan elkészíthető, olcsó finomság
Ne bonyolítsd túl a főzést, a krumplifőzelék is lehet nyerő.
Az ízletes krumplifőzelékkel nagyon nem foghatsz mellé. Készítsd el a lehető legkönnyebben! Próbáld ki a habarást tejszínnel is, attól sokkal krémesebb lesz a főzelék állaga. Feltétként rakhatsz rá maradék sült hús, fasírtot, de virslivel is tökéletes.
Krumplifőzelék recept
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 3 babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- bors
- só
Elkészítés:
Hámozz meg egy kiló krumplit, vágd kis kockákra vagy karikákra. A hagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd rá a krumplit, és egy-két percig pirítsd kevergetve. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Szórj bele három-négy babérlevelet, és sózd, borsozd meg ízlésed szerint.
Amíg a krumpli fő, addig dolgozd csomómentesre a tejszínt a tejföllel és a keményítővel. Amikor a krumpli már puha, tegyél bele a habarásból egy keveset, és keverd simára, majd add hozzá a többit is. Néhány percig főzd még, ha már kellően sűrű, akkor leveheted a tűzhelyről.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció