Sajtos, fokhagymás krémmel töltött sonkatekercs: az egyik leggyorsabb vendégváró
Ha hidegtálat készítesz, ne hagyd le róla a krémes, sajtos sonkatekercset!

Sajtos, fokhagymás krémmel töltött sonkatekercs: az egyik leggyorsabb vendégváró
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok locsolót vársz, és szeretnéd megkínálni őket valami finomsággal? Az egyszerű, ízletes sajtos sonkatekercs régi kedvenc, de soha nem unalmas. A vajas-besameles sajtkrémbe ízlés szerint szórhatsz zöldfűszereket. Töltsd meg, tekerd fel, és élvezd a remek ízeket! Fontos, hogy minőségi hozzávalókat használj.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 szelet gépsonka
  • 20 dkg krémsajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd add hozzá a lisztet. Kevergesd, amíg sűrű nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és nyomd hozzá a fokhagymát. Addig kavard folyamatosan, amíg el nem válik az edény falától. Húzd le a tűzről, amikor langyosra hűl, rakd hozzá a krémsajtot és a majonézt. Ha száraznak találod a masszát, kanalazz hozzá kevés tejfölt.

A krémet tedd át habzsákba, és töltsd meg vele a sonkákat, majd szórd meg reszelt sajttal. Tekerd fel, majd díszítsd kedved szerint. Érdemes tálalás előtt a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Díszítheted friss zöldségekkel, hogy még étvágygerjesztőbb legyen.

Ezt is szeretjük