Sajtos, fokhagymás krémmel töltött sonkatekercs: az egyik leggyorsabb vendégváró

Ha hidegtálat készítesz, ne hagyd le róla a krémes, sajtos sonkatekercset!

Sajtos, fokhagymás krémmel töltött sonkatekercs: az egyik leggyorsabb vendégváró
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok locsolót vársz, és szeretnéd megkínálni őket valami finomsággal? Az egyszerű, ízletes sajtos sonkatekercs régi kedvenc, de soha nem unalmas. A vajas-besameles sajtkrémbe ízlés szerint szórhatsz zöldfűszereket. Töltsd meg, tekerd fel, és élvezd a remek ízeket! Fontos, hogy minőségi hozzávalókat használj.

Krémes töltött sonkatekercs

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 10 szelet gépsonka
  • 20 dkg krémsajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd add hozzá a lisztet. Kevergesd, amíg sűrű nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, majd sózd, borsozd ízlés szerint, és nyomd hozzá a fokhagymát. Addig kavard folyamatosan, amíg el nem válik az edény falától. Húzd le a tűzről, amikor langyosra hűl, rakd hozzá a krémsajtot és a majonézt. Ha száraznak találod a masszát, kanalazz hozzá kevés tejfölt.

A krémet tedd át habzsákba, és töltsd meg vele a sonkákat, majd szórd meg reszelt sajttal. Tekerd fel, majd díszítsd kedved szerint. Érdemes tálalás előtt a hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Díszítheted friss zöldségekkel, hogy még étvágygerjesztőbb legyen.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük