Krémes tejszelet: ez még a bolti változatnál is sokkal finomabb
A puha, krémes tejszelet igazi édes kényeztetés, nem csak a gyerekek fogják imádni.

Krémes tejszelet: ez még a bolti változatnál is sokkal finomabb
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

Lana Del Rey talpig zöldben romantikázott Jared Letóval »

A sztármanikűrös kedvenc trendjei: ilyen lesz a körmünk 2019-ben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez még a híres, bolti tejszeletnél is sokkal finomabb! A lágy, tejes krém két pihe-puha piskótalap közé zárva egyszerűen fantasztikus. Ha fokoznád az élvezetet, a tetejére csorgathatsz még csokimázat.

Krémes tejszelet

Hozzávalók 32 szelethez:

Tésztához

  • 9 dkg liszt
  • 9 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék

Krémhez

  • 8 dl tejszín
  • 3.75 dl tej
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg cukor
  • 1.5 csomag zselatinpor
  • 1 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A tojások sárgáját keverd ki a cukorral. Egy másik edényben a lisztet vegyítsd a kakaóval, a sütőporral és a fűszerkeverékkel, majd forgasd a tojásos masszához. Végül keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A tésztát tedd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 12-15 perc alatt.

Amíg a tészta hűl, a krémhez a kétféle cukrot szórd a tejbe, add hozzá a mézet, és kevergetve melegítsd forráspontig. Rakd hozzá a zselatint is, és kis lángon főzd addig, amíg a zselatin felolvad. Várd meg, míg langyosra hűl. Ezalatt a tejszínt verd kemény habbá, és csorgasd bele a zselatinos tejet. Amíg a krém nem köt meg, simítsd az egyik tésztára, és illeszd rá a másik lapot. Tedd a hűtőbe legalább másfél-két órára, majd vízbe mártott késsel szeleteld fel.

Ezt is szeretjük