Varázslatos krémes, szőlős süti bő fél óra alatt
Ropogós tészta, habkönnyű töltelék
Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van a fagyasztódban leveles tészta, süss gyorsan belőle krémes, szőlős sütit. A puding a tojástól még krémesebbé, lágyabbá válik. Tehetsz a tetejére csak szőlőt, de barackkal, almával vagy körtével is keverheted. A kész édességet díszítsd tejszínhabbal.

Krémes, szőlős süti

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg szőlő
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát engedd fel, és darabold hat egyforma részre. Mindegyiket vágd be másfél, két centi szélesen, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne vágd át. Így sülés közben szép peremessé válik. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.

Közben készítsd el a krémet. A tojást válaszd ketté, a sárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a pudingport, és önts hozzá egy deci tejet. A maradékot tedd fel főni. Ha elkezd forrni, csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergesd addig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. Utána húzd le a tűzről. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a még meleg pudinghoz, majd hűtsd ki. A vaníliás krémet csak közvetlenül tálalás előtt kend a sütire. Utána szórd meg gyümölccsel.

Ezt is szeretjük