Varázslatos krémes, szőlős süti bő fél óra alatt
Ropogós tészta, habkönnyű töltelék
Ha különlegességre vágysz, készíts gyors és finom krémes, szőlős sütit!

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Ha van a fagyasztódban leveles tészta, süss gyorsan belőle krémes, szőlős sütit. A puding a tojástól még krémesebbé, lágyabbá válik. Tehetsz a tetejére csak szőlőt, de barackkal, almával vagy körtével is keverheted. A kész édességet díszítsd tejszínhabbal.

Krémes, szőlős süti
Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg szőlő
- 5 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 1 tojás
Elkészítés:
Az előnyújtott leveles tésztát engedd fel, és darabold hat egyforma részre. Mindegyiket vágd be másfél, két centi szélesen, de arra ügyelj, hogy a tésztát ne vágd át. Így sülés közben szép peremessé válik. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd ropogósra 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.
Közben készítsd el a krémet. A tojást válaszd ketté, a sárgáját keverd el a cukorral, majd add hozzá a pudingport, és önts hozzá egy deci tejet. A maradékot tedd fel főni. Ha elkezd forrni, csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergesd addig, amíg el nem éri a megfelelő sűrűséget. Utána húzd le a tűzről. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd a még meleg pudinghoz, majd hűtsd ki. A vaníliás krémet csak közvetlenül tálalás előtt kend a sütire. Utána szórd meg gyümölccsel.
Még több recept