Krémes, lágy körtetorta

A nagyi receptje szerint

A körtetorta kellemesen fanyar, omlós, és a gyömbér igazán pikánssá teszi. Ebéd után biztosan mindenki kér belőle egy szeletet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a körtetorta igazi őszköszöntő finomság. Ízvilága gazdag, illata mennyei. Még finomabb, ha csokoládés vagy karamelles öntettel leborítod.

Körtetorta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 2 tojássárga
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 3 körte
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a gyömbérrel, egy csipet sóval és a cukorral. Add hozzá a tojást, a kockára vágott vajat, és jól gyúrd össze. Fontos, hogy gyorsan dolgozz. A tésztát takard le, és pihentesd 30 percig a hűtőben, majd lisztezett felületen nyújtsd ki félcentisre. Rakd egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta.

A krémhez egy lábasban keverd össze a tejet, a tejszínt, a tojássárgát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd kis lángon forrald fel. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, utána hűtsd le. Kend a krémet egyenletesen a tortára, rakd rá ízlésesen a cikkekre vágott, citromlével meglocsolt körtedarabokat, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd 30-35 perc alatt süsd meg.

15861139 a0511ccabf63fc45eeadb60b3703bd70 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük