Krémes, lágy körtetorta
A körtetorta kellemesen fanyar, omlós, és a gyömbér igazán pikánssá teszi. Ebéd után biztosan mindenki kér belőle egy szeletet.
Ez a körtetorta igazi őszköszöntő finomság. Ízvilága gazdag, illata mennyei. Még finomabb, ha csokoládés vagy karamelles öntettel leborítod.
Körtetorta
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
Krémhez
- 3 dl tej
- 2 tojássárga
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 citrom
- 3 körte
Elkészítés:
Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a gyömbérrel, egy csipet sóval és a cukorral. Add hozzá a tojást, a kockára vágott vajat, és jól gyúrd össze. Fontos, hogy gyorsan dolgozz. A tésztát takard le, és pihentesd 30 percig a hűtőben, majd lisztezett felületen nyújtsd ki félcentisre. Rakd egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy az oldalára is kerüljön tészta.
A krémhez egy lábasban keverd össze a tejet, a tejszínt, a tojássárgát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd kis lángon forrald fel. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik, utána hűtsd le. Kend a krémet egyenletesen a tortára, rakd rá ízlésesen a cikkekre vágott, citromlével meglocsolt körtedarabokat, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, majd 30-35 perc alatt süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció