30 perces körtés-zabpelyhes muffin: egyszerre lágy és roppanós
A belül puha, kívül roppanós körtés-zabpelyhes muffin biztosan feldobja a napodat, és villámgyorsan el is készül.
A muffinokért mindenki odavan. Amellett, hogy nagyon finomak, pofonegyszerűek, és a végtelenségig variálhatók. Most a körtés-zabpelyhes muffin az egyik legjobb választás, hisz az évszak legfinomabb gyümölcse és a roppanós zab kombinációja már magában garantálja a sikert.
Körtés-zabpelyhes muffin
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 db körte
- 3 evőkanál dió
- 2 db tojás
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csipet só
Elkészítés:
A körtéket hámozd meg, majd vágd fel apró kockákra, és locsold meg a citrom levével. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel, majd adagold hozzá a cukrot és a zabpelyhet. Egy másik edényben keverd össze a tejfölt a tojással, tedd hozzá a körtét és az olvasztott vajat.
Dolgozd a masszához a lisztes keveréket, majd kanalazd bele a muffinformákba, és a tetejére szórj diót. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt. Teszteld tűpróbával: szúrj tűt vagy fogvájót az egyik muffin közepébe. Ha tiszta marad, akkor elkészült. Amennyiben ragacsos lesz, akkor még sülnie kell. Ha nagyon elkezdenének pirulni sütés közben a muffinok, tégy a tetejükre egy kis alufóliát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept