Karamellizált körtés pite: csodás tarte tatin leveles tésztából
A ropogós, leveles tészta és a karamellizált körte együtt visszautasíthatatlan. Az isteni pite egyszerű, és villámgyorsan elfogy.

Karamellizált körtés pite: csodás tarte tatin leveles tésztából
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennél könnyebb már nem is lehetne a franciák híres sütije, a tarte tatin. Még az alapot sem kell összeállítanod, csak kapd elő a leveles tésztát a hűtőből. A körte fűszerezve még zamatosabb lesz. Tálaláskor vaníliafagyival is turbózhatod a desszertet. Mindenképpen olyan serpenyőt használj, amit be tudsz tenni a sütőbe. 

Körtés tarte tatin

Hozzávalók:

  • 40 dkg leveles tészta
  • 5 db körte
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne tedd a mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd ki. A körtét pucold meg, mosd meg, és vágd kettő vagy négy részre.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a cukrot, és enyhén karamellizáld meg. Amikor már szép barna, rakd rá a körtét, és közepes lángon párold 10 percig. Közben ízesítsd vaníliával és fahéjjal. Fedd be a gyümölcsöt a tésztával, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Még melegen fordítsd egy nagy tányérra. 

Ezt is szeretjük