Karamellizált körtés pite: csodás tarte tatin leveles tésztából

A ropogós, leveles tészta és a karamellizált körte együtt visszautasíthatatlan. Az isteni pite egyszerű, és villámgyorsan elfogy.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél könnyebb már nem is lehetne a franciák híres sütije, a tarte tatin. Még az alapot sem kell összeállítanod, csak kapd elő a leveles tésztát a hűtőből. A körte fűszerezve még zamatosabb lesz. Tálaláskor vaníliafagyival is turbózhatod a desszertet. Mindenképpen olyan serpenyőt használj, amit be tudsz tenni a sütőbe. 

kortes-tarte-tatin-recept

Körtés tarte tatin

Hozzávalók

  • 40 dkg leveles tészta
  • 5 db körte
  • 3 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne tedd a mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd ki. A körtét pucold meg, mosd meg, és vágd kettő vagy négy részre.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a cukrot, és enyhén karamellizáld meg. Amikor már szép barna, rakd rá a körtét, és közepes lángon párold 10 percig. Közben ízesítsd vaníliával és fahéjjal. Fedd be a gyümölcsöt a tésztával, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Még melegen fordítsd egy nagy tányérra. 

kortes-tarte-tatin

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük