Karamellizált körtés pite: csodás tarte tatin leveles tésztából
A ropogós, leveles tészta és a karamellizált körte együtt visszautasíthatatlan. Az isteni pite egyszerű, és villámgyorsan elfogy.
Ennél könnyebb már nem is lehetne a franciák híres sütije, a tarte tatin. Még az alapot sem kell összeállítanod, csak kapd elő a leveles tésztát a hűtőből. A körte fűszerezve még zamatosabb lesz. Tálaláskor vaníliafagyival is turbózhatod a desszertet. Mindenképpen olyan serpenyőt használj, amit be tudsz tenni a sütőbe.
Körtés tarte tatin
Hozzávalók
- 40 dkg leveles tészta
- 5 db körte
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- 1 rúd vanília
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten. Semmiképpen ne tedd a mikróba. Lisztezett felületen nyújtsd ki. A körtét pucold meg, mosd meg, és vágd kettő vagy négy részre.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, szórd bele a cukrot, és enyhén karamellizáld meg. Amikor már szép barna, rakd rá a körtét, és közepes lángon párold 10 percig. Közben ízesítsd vaníliával és fahéjjal. Fedd be a gyümölcsöt a tésztával, és 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Még melegen fordítsd egy nagy tányérra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció