Pehelykönnyű körtés-szőlős piskóta: így feljön szép magasra a tészta
A körtés-szőlős piskótának nem kényes a tésztája, így akár kezdők is próbálkozhatnak vele.
Az ősz kedvenc gyümölcsei a piskótát is feldobják. Ha korábban nem sikerült jól a klasszikus tészta, akkor se vásárolj kész bolti tortalapokat: próbálkozz meg inkább ezzel a recepttel! Mivel tej és olaj is kerül bele, biztosan nem szárad ki sütés közben. Érdemes a piskótába sütőport is tenni, hogy a gyümölcsök ne húzzák le. A már jól ismert szabályok vonatkoznak erre a változatra is. Talán a legfontosabb, hogy semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert akkor visszaesik a tészta.
Körtés-szőlős piskóta
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 db tojás
- 2 db körte
- 1 fürt szőlő
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, a sárgákat keverd össze a kétféle cukorral. Add hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd össze a sütőporos liszttel. A tojásfehérjéből verj kemény habot, részletekben dolgozd a masszához.
Egy közepes tortaformát vagy tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. A tetejére rakj gerezdekre vágott körtét és szőlőt. Tedd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbleül 30-35 perc alatt. Ha elválik az edény falától, szép magas és piros, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tűt vagy fogvájót üresen húzod ki, biztosan elkészült.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció