Ropogós, körtés villámdesszert leveles tésztából: 30 perc, és kész
Leveles tésztából a legegyszerűbb elkészítened a mutatós, körtés sütit.
Ha van a hűtődben leveles tészta, nem bánod meg, ha ezt a körtés sütit készíted el belőle. Külön nem kell gyúrással, kelesztéssel foglalatoskodnod. Tízóraira és vendégvárónak is tökéletes választás. Nagy előnye még, hogy biztosan nem tudod elhibázni.
Körtés leveles süti
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 3 db körte
- 3 evőkanál méz
- 1 db tojás
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, szobahőmérsékleten engedd fel, különben 10 perccel a tésztakészítés előtt ráérsz kivenni a hűtőből. Lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd fel körülbelül 8x8 centis négyzetekre. Hajtsd háromszög alakúra, a két száránál, a szélektől körülbelül egy centire vágd be háromnegyedig a tésztát. Terítsd szét, a vékony, egy centis részt hajtsd az ellentétes oldalra, a vágás alá. Ezt ismételd meg a másik oldallal is. Így lesznek igazán mutatósak a sütik.
A körtéket pucold meg, vágd ketté, szedd ki a magházat, szeleteld fel tetszés szerint, és locsold meg citromlével. A tészta közepét kend meg a mézzel, és rakd rá ízlésesen a körtéket. Szórd meg fahéjjal, told előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd aranybarnára.
Hogy még könnyebb dolgod legyen, a formázást itt videón is megnézheted.
Képek: Getty Images.