Isteni körtés fordított süti: a gyümölcs megkaramellizálódik a sütőben
A franciák pitéje, a tarte tatin édes, fűszeres körtével mennyei desszert.
A híres francia fordított süti, a tarte tatin különféle módon elkészíthető. Bolti leveles, kevert vagy omlós pitetésztából is csodás a végeredmény. Eredetileg almával készült, de mézédes körtével is fantasztikus, ráadásul a sütőben megkaramellizálódik.
Körtés fordított süti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1 db tojássárga
- 1 csipet só
- 2 evőkanál víz
- 4 db körte
- 8 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 teáskanál fahéj
- citromlé
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját, a sót és egy vagy két evőkanál hideg vizet. Gyorsan gyúrd össze, rugalmas tésztát kell kapnod. Formázz belőle gombócot, és tedd fél órára a hűtőbe.
Közben a körtéket hámozd meg, vágd félbe, ha túl nagyok, akkor négy részre, és szedd ki a magházukat. Szórd meg fahéjjal. Ha citromlevet csepegtetsz rájuk, nem fognak megbarnulni. Egy tűzálló tálat kenj ki jó alaposan a vajjal, nem baj, ha nem lesz egyenletes. Szórd a serpenyő aljára a cukrot, majd fektesd rá a körtéket.
A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen kör alakúra, és fedd be vele a gyümölcsös réteget. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Fordítsd ki rögtön egy tálra úgy, hogy a gyümölcs kerüljön a tetejére.
A körte édes, roppanós morzsaréteg alatt is mennyei. Próbáld ki a gyorsan összeállítható édességet is!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció