Omlós, házi körtés pite: dióval megbolondítva ellenállhatatlan
A lédús körte, a vaníliás puding és az omlós tészta hármasára ki tudna nemet mondani?

kortes-dios-pite-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz a pitesütése időszaka, finomabbnál finomabb gyümölcsök állnak rendelkezésedre. A lédús körtéhez a roppanós dió is jól illik. Izgalmasabbá teheted mézzel, sőt akár zöldfűszerrel is megbolondíthatod. A tésztát gyorsan gyúrd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg! 

Körtés, diós pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet

A krémhez

  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl tejszín

A tetejére

  • 3 db körte
  • 2 evőkanál aprított dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Add hozzá a tojást, a cukrot, a sót, és folpackba csomagolva tedd a hűtőbe 30 percre. 

A pudingport kevés tejjel és a cukorral keverd simára. A tejszínt öntsd a maradék tejhez, forrald fel, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a tejjel elkevert pudingport. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, majd várd meg, míg a krém kihűl. 

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, béleld ki vele a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformát, és egyengesd bele. Figyelj, hogy az oldalára is kerüljön tészta. Kanalazd bele a pudingot, majd rakd ki a feldarabolt körtével. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. A vége felé szórd rá a diót.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük