Körtés fordított torta darált dióval: egyszerű kevert tészta az alapja
A körtés fordított torta egyszerű kevert tésztából készül, amelyet joghurt lágyít.

kortes forditott torta
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fordított tortával mindig garantált a siker, és nincs másképp ez ennél a diós-körtés változatnál sem. Úgy lesz a tészta igazán légies, ha a cukrot jó habosra vered a tojással: ehhez legalább három-öt percig kell a robotgép legmagasabb fokozatán keverni, amíg a térfogata megnő, és kifehéredik.

Körtés-diós fordított torta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg joghurt
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg étcsoki
  • 3 keményebb körte
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • vaj és cukor a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, és kicsit hagyd kihűlni. A tojásokat keverd habosra a cukorral. Ha már kifehéredett, add hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral és a darált dióval, majd folyamatos keverés mellett adagold a masszához. A csokit éles késsel vágd apróra, és fakanállal forgasd hozzá a tésztához.

A körtéket hámozd meg, felezd el, a magházukat vájd ki, és szeleteld fel őket tetszőleges alakúra. Egy tortaforma alját kend ki vajjal, szórd meg cukorral, oszd el rajta a körtét, majd kanalazd rá a tésztát. Told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha megsült, borítsd ki a formából, így a gyümölcs a tetejére kerül majd.

Lekvárt is készíthetsz körtéből: gyömbéres ízesítéssel sokféle módon használhatod fel.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük