Körte leveles tésztában sütve: fűszeres szirupban párolódik puhára a gyümölcs
A fűszeres körte leveles tésztában sütve nemcsak mutatós, hanem mennyei őszi csemege is, amit képtelenség elhibázni.

korte-leveles-tesztaban-recept
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A leveles tészta felhasználásának csak a képzelet szabhat határt. Csomagolj bele körtét, és süsd meg roppanósra! Ha a gyümölcsöt fűszeres lében párolod, még izgalmasabb lesz a végeredmény. Hidegen is, melegen is rendkívül finom, és még másnapra is megmarad a formája. Melegebb napokon érdemes hozzá fagyit is kínálni. 

Körte leveles tésztában sütve

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg cukor
  • 4 db körte
  • 7 dl víz
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 0.5 db citrom
  • 1 db tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A vizet öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a citrom levét, a szegfűszeget és a fahéjat. A körtéket hámozd meg, de a szárát hagyd meg. Rakd a szirupba, és párold benne a körtét 10-15 percig. Közben forgasd a gyümölcsöt, hogy egyformán puhuljon.  
 

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki szobahőmérsékleten, és lisztezett felületen nyújtsd ki. Derelye- vagy pizzavágóval vágj hosszú, keskeny csíkokat, és óvatosan tekerd a körte köré. Felülről lefelé haladj, és a tésztát mindenképpen rögzítsd a körte szárához, különben összecsúszik. Az egyes csíkokat pedig rögzítsd egymáshoz, ha nem érik körbe a körtét. Ezt a műveletet a legjobb már a sütőpapírral kibélelt tepsiben végezni, hogy ne kelljen mozgatni a gyümölcsöt. Ha marad ki tészta, abból formázhatsz levelet. Kend meg a tésztát felvert tojással, és 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 
A puha körte ropogós, édes morzsa alatt is isteni. Rakj mellé almát is! 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük