Egyszerű korhelyleves
Ha túl sokat koccintasz az új esztendőre, a gyomrod hálás lesz a korhelylevesért.
Igazi magyaros fogás, amely a legtöbb helyen újév napján vagy egy átbulizott éjszakát követően kerül az asztalra. A gyomor nagy barátja, készítsd el már a szilveszteri parti előtt!
Korhelyleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes nagyságú füstölt csülök
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- pirospaprika
- szemes bors
Elkészítés:
A csülköt mosd meg, tedd egy-két órára hideg vízbe úgy, hogy az ellepje. Akár egész éjszakán keresztül is ázhat. Majd egy liter friss vízben főzd puhára körülbelül másfél óra alatt, és vágd kis kockákra. A kolbászt karikázd fel. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, hintsd meg a liszttel, és süsd világos barnára.
Egy kevés paprikával szórd meg, és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedd fel, hogy 1,5 liter levest kapj. Tedd bele a csülköt, a jól kicsavart savanyú káposztát, a kolbászt, a fokhagymát, borsozd, illetve szükség esetén sózd, majd a káposzta puhulásáig főzd, ez körülbelül 30 perc. Tálaláskor tejföllel ízesítsd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció