Egyszerű korhelyleves

Nem bánod meg, ha előre elkészíted

Ha túl sokat koccintasz az új esztendőre, a gyomrod hálás lesz a korhelylevesért.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi magyaros fogás, amely a legtöbb helyen újév napján vagy egy átbulizott éjszakát követően kerül az asztalra. A gyomor nagy barátja, készítsd el már a szilveszteri parti előtt!

Korhelyleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 közepes nagyságú füstölt csülök
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • szemes bors
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt mosd meg, tedd egy-két órára hideg vízbe úgy, hogy az ellepje. Akár egész éjszakán keresztül is ázhat. Majd egy liter friss vízben főzd puhára körülbelül másfél óra alatt, és vágd kis kockákra. A kolbászt karikázd fel. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, hintsd meg a liszttel, és süsd világos barnára.

Egy kevés paprikával szórd meg, és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedd fel, hogy 1,5 liter levest kapj. Tedd bele a csülköt, a jól kicsavart savanyú káposztát, a kolbászt, a fokhagymát, borsozd, illetve szükség esetén sózd, majd a káposzta puhulásáig főzd, ez körülbelül 30 perc. Tálaláskor tejföllel ízesítsd.

15890911 23f7a79e263d43cc15abb084ab3b818f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük