Könnyű, nyári gyümölcsös piskóták
A nyár beköszöntével egyre több gyümölcsös finomságot készíthetsz. Próbáld ki piskótás receptjeinket!
Hivatalosan is itt a nyár, egyre több finom gyümölcsöt találhatsz a zöldségeseknél. Ne késlekedj, indulj a piacra, és szerezd be őket, hogy finomabbnál finomabb desszerteket készíthess belőlük.
A következőkben megtudhatod a tökéletes piskóta minden csínját-bínját, és egyúttal próbáld ki mennyei, gyorsan elkészíthető receptjeinket is. Hidd el, megéri a fáradozást.
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Vaníliás-barackos piskóta
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 50 dkg őszibarack
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 piskótatészta
- cukor
Készítsd el a fenti recept alapján a piskótatésztát. A pudingport a csomagolásán leírtak szerint főzd meg. Az őszibarackot hámozd meg, és kockázd fel kisebb darabokra.
Egy mély tál aljába tépkedj piskótát, majd öntsd rá a puding egy részét, végül pedig szórd meg barackdarabokkal. Addig folytasd a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére puding kerüljön. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy jól összeálljon, és már fogyaszthatod is.
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 30 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
A vajat a cukorral verd habosra, majd egyenként keverd hozzá a tojássárgákat. Szórd bele a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan forgasd a masszához a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele a tésztát. A tetejét szórd meg kimagozott meggyel, és előmelegített sütőben süsd meg. Tálaláskor ízlésed szerint szórd meg porcukorral.
Ribizlis-vajas piskóta
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 marék ribizli
- 1 csomag sütőpor
A vajat a cukor felével verd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd hozzá. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, és egyengesd el a tetejét. Szórd rá a tetejére a ribizlit, majd cukrozd meg. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a cukor karamellizálódik a tetején.
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- sütemény
Könnyű nyári piskóták

- joghurt
- torta