Könnyű, gyümölcsös piték lédús nyári gyümölcsökből
A pitesütésre a legjobb alkalom a nyár, amikor is a legkülönbözőbb friss gyümölcsökből készítheted el a legfinomabb desszerteket.

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Változatos és nőies is lehet a rövid haj: ezek a fazonok mindig befutók »

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár pitét lehet mirelit gyümölcsből és befőttből is készíteni, azért friss gyümölcsből az igazi. Nyáron erre rengeteg lehetőség van.

Különleges receptjeinkkel nem foghatsz mellé, sőt, garantáltan még a nagyi álla is le fog esni, hogy milyen finomat alkottál. Kösd fel a kötényed, és irány a konyha!

Egrespite

Hozzávalók:

  • 60 dkg egres
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál összetört babapiskóta
  • 1 tojás

A lisztet, a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojás sárgáját, valamint a vizet gyúrd össze. A kapott tésztát egy órán keresztül pihentesd hideg helyen. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és egy kerek sütőformát bélelj ki vele. Szurkáld meg, terítsd le egy sütőpapírral, és szórj babot a tetejére, hogy megmaradjon a forma. Előmelegített sütőben nagyjából 10 percig süsd. A megmaradt cukrot, a megtisztított egrest és a babapiskótát keverd össze. A megsült tésztáról szedd le a babot és a papírt, és a babapiskótás keveréket öntsd rá. A félretett tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be a sütemény tetejét. A tojásfehérjével kend meg a tetejét, és süsd készre.

Cseresznyés pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg cseresznye
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás

A lisztet a cukorral, a tejföllel, a sütőporral és egy tojással gyúrd össze. Tedd hideg helyre, és nagyjából 1-1,5 órát hagyd pihenni. Szedd két részre - az egyik legyen nagyobb -, és a nagyobbikat nyújtsd ki, majd helyezd egy tepsibe. A diót a zsemlemorzsával keverd össze, és szórd a tésztára. A kimagozott cseresznyével is tedd ezt, majd cukrozd meg a tetejét, és a kisebb, kinyújtott tésztával fedd le. Picit nyomkodd rá a gyümölcsre, és szurkáld meg villával a tetejét. Egy tojással kend meg, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Barackos pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 5 dl víz
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg sárgabarack
  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A vajjal, a tojásokkal és a vízzel gyúrd össze. Csomagold folpackba, és fél órára tedd hűtőbe. A cukrot a tojásokkal, a tejszínnel és a pudingporral keverd össze. A barackot hámozd meg és szeleteld fel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy villával szurkáld meg, és öntsd rá a pudingos masszát. Tedd a tetejére a barackszeleteket, és a maradék tésztából gyúrt csíkokkal rácsozd be a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.

Málnás pite

Hozzávalók:

  • 1 kg málna
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál málnalekvár
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • cukor

A málnát alaposan mosd meg, majd szórd meg ízlésed szerint cukorral, és tedd félre állni. A sütőporos lisztet a vajjal, a tojással és a tejföllel gyúrd össze, majd pihentesd hideg helyen 1-2 órát. Vedd a tésztát egy nagyobb, illetve egy kisebb részre, majd a nagyobbat nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Kend meg lekvárral, és szórd meg zsemlemorzsával. Szórd rá a málnát, illetve a porcukrot. A másik kinyújtott tésztaféllel fedd le a tetejét, szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük