Könnyű, gyümölcsös piték lédús nyári gyümölcsökből
A pitesütésre a legjobb alkalom a nyár, amikor is a legkülönbözőbb friss gyümölcsökből készítheted el a legfinomabb desszerteket.
Bár pitét lehet mirelit gyümölcsből és befőttből is készíteni, azért friss gyümölcsből az igazi. Nyáron erre rengeteg lehetőség van.
Különleges receptjeinkkel nem foghatsz mellé, sőt, garantáltan még a nagyi álla is le fog esni, hogy milyen finomat alkottál. Kösd fel a kötényed, és irány a konyha!
Egrespite
Hozzávalók:
- 60 dkg egres
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál összetört babapiskóta
- 1 tojás
A lisztet, a vajat, egy evőkanálnyi cukrot, a tojás sárgáját, valamint a vizet gyúrd össze. A kapott tésztát egy órán keresztül pihentesd hideg helyen. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és egy kerek sütőformát bélelj ki vele. Szurkáld meg, terítsd le egy sütőpapírral, és szórj babot a tetejére, hogy megmaradjon a forma. Előmelegített sütőben nagyjából 10 percig süsd. A megmaradt cukrot, a megtisztított egrest és a babapiskótát keverd össze. A megsült tésztáról szedd le a babot és a papírt, és a babapiskótás keveréket öntsd rá. A félretett tésztából sodorj csíkokat, és rácsozd be a sütemény tetejét. A tojásfehérjével kend meg a tetejét, és süsd készre.
Cseresznyés pite
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg cseresznye
- 15 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 tojás
A lisztet a cukorral, a tejföllel, a sütőporral és egy tojással gyúrd össze. Tedd hideg helyre, és nagyjából 1-1,5 órát hagyd pihenni. Szedd két részre - az egyik legyen nagyobb -, és a nagyobbikat nyújtsd ki, majd helyezd egy tepsibe. A diót a zsemlemorzsával keverd össze, és szórd a tésztára. A kimagozott cseresznyével is tedd ezt, majd cukrozd meg a tetejét, és a kisebb, kinyújtott tésztával fedd le. Picit nyomkodd rá a gyümölcsre, és szurkáld meg villával a tetejét. Egy tojással kend meg, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Barackos pite
Hozzávalók a tésztához:
- 80 dkg liszt
- 40 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 dl víz
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 kg sárgabarack
- 30 dkg cukor
- 4 tojás
- 2,5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A lisztet a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral keverd össze. A vajjal, a tojásokkal és a vízzel gyúrd össze. Csomagold folpackba, és fél órára tedd hűtőbe. A cukrot a tojásokkal, a tejszínnel és a pudingporral keverd össze. A barackot hámozd meg és szeleteld fel. A tészta kétharmadát nyújtsd ki, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy villával szurkáld meg, és öntsd rá a pudingos masszát. Tedd a tetejére a barackszeleteket, és a maradék tésztából gyúrt csíkokkal rácsozd be a tetejét. Előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Málnás pite
Hozzávalók:
- 1 kg málna
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál málnalekvár
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- cukor
A málnát alaposan mosd meg, majd szórd meg ízlésed szerint cukorral, és tedd félre állni. A sütőporos lisztet a vajjal, a tojással és a tejföllel gyúrd össze, majd pihentesd hideg helyen 1-2 órát. Vedd a tésztát egy nagyobb, illetve egy kisebb részre, majd a nagyobbat nyújtsd ki, és tedd a tepsibe. Kend meg lekvárral, és szórd meg zsemlemorzsával. Szórd rá a málnát, illetve a porcukrot. A másik kinyújtott tésztaféllel fedd le a tetejét, szurkáld meg villával, és előmelegített sütőben süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- joghurt
30 perces joghurttorták, sütés nélkül
- gyümölcs
- édességek
25 perces gyümölcsös bögrés sütik
- alma
- sütemény